НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО УЕБ ДИЗАЙН „WEBLOZ 2010” PDF Печат Е-мейл

Деветокласникът Васил Коларов се класира за финалния кръг в националното състезание по уеб-дизайн и програмиране WEBLOZ’10. Ученикът участва в състезанието с изготвяне и поддържане на уеб сайт към екоклуба на училището, работещ по проекта „Европейско училище за жива планета”. Идеята за изработването на сайта се роди когато заедно с Бобекова започнаха да отразяват природосъобразните дейности на еколозите от Европейското училище. 

  http://econb.schools.officelive.com/

 

Комисията е разгледала над 300 проекта, като регистрираните участници са 132 и за финалния кръг журито е отделило само 23 уеб сайта в категория уеб дизайн, сред които се нарежда и нашия Бончевец.

 

Състезанието се проведе във ваканционен спа-комплекс „Островче”, близо до град Лозница, Разградска област. Основни организатори са фондация „Технология за младите” и община Лозница, съвместно с Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”,  Русенски университет „Ангел Кънчев” и с подкрепата на Българската уеб асоциация BWA и Българската асоциация на софтуерните компании.  Финалният кръг бе открит от Методи Дреновски, управител на Superhosting.bg  и един от спонсорите на състезанието. Журито, в състав Борил Караиванов - дизайн директор BSH, Дора Василева-председател на УС на BWA и управител на Calipers и Благовест Лефтеров -създател и творчески директор на AMEXY, приветстваха финалистите и наблегнаха, че им е било много трудно да определят най-добрия проект и факта, че всички щом са стигнали до тук, трябва да бъдат със самочувствие на победители. Както във всяко състезание, победителя е само един и печели влизане във ВУЗ без приемен изпит. След дългия ден на защита на проектите, участниците изслушаха и лекции относно успешно правене на уеб сайт, основни грешки и  тенденции в проектирането и дизайна на сайтове. Последният ден организаторите наградиха финалистите с екскурзия до чудната земя Сборяново, Демир Баба Теке и посещение на Свещарската гробница.

 

Васил е горд, че това е първият му действащ уеб сайт, въпреки опитите му да проектира сайтове и с друга тематика. Самото състезание е било много ползотворно и го е вдъхновило за нови проекти.

 

 

Васил Коларов защитава проекта си
 
 
 
    
Васил Коларов защитава проекта си

 


 
< Предишна   Следваща >