BONFIRE PDF Печат Е-мейл

        Миналия четвъртък- 05.11.2009г. в двора на СОУ „Нешо Бончев” се проведе светлинно шоу. Причината за това беше че на този ден през 1604 година, Гай Фоукс и 13 младежи – негови поддръжници, се скрили в мазето на Парламента в Лондон и искали да го подпалят. Те възнамерявали да убият принца на Уелс и тогавашния крал Джеймс І. Но заговорът бил осуетен. Лондончани в знак на благодарност и радост, че са предотвратили подпалването на тази внушителна сграда, правят заря и запалват ръчно направената статуя на подпалвача. Това събитие се празнува във Великобритания, всички британски колонии и англо-говорящите страни. Празникът беше организиран от Методическото обединение на чуждите езици и най-вече г-жа С. Бобекова.

 

      Красивите фойерверки бяха повод да стартира международен проект.

                      СОУ„Нешо Бончев” става Европейско училище за жива планета.

  

BONFIREBONFIRE

 

Това е проект към   WWF - Фондация за защита на дивата природа и Фондация ERSTE. Съвместно с община Панагюрище училището ще участва в дейности насочени към опазване на околната среда, за да станат и децата ни съпричастни към този световен проблем.

 

gr

 

Учениците от СОУ „Нешо Бончев” представиха своите послания на видеостена в двора на училището. Бяха изработени постери и плакати от 8А, 8Б и 9А клас,  с които отправиха  апел към съучениците си да опазват нашия общ дом - планетата Земя.

gr2

                                                                                                                                                             

 
< Предишна   Следваща >