За училището PDF Печат Е-мейл

 

 

Емблемата на СОУ Нешо Бончев      СОУ „Нешо Бончев” – гр. Панагюрище е модерно европейско училище с многогодишна история и традиции в областта на науката и изкуството. То е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и за образователните си чуждоезични програми ползва иновативните учебни материали на издателство „ПОНС” и издателство „Кеймбридж”. 


     Патрон на училището е видният възрожденец Нешо Бончев /1839-1878г./. Биографични данни за него може да прочетете от тук.

 


     Училището разполага с богата материална база. В часовете се ползват мултимедийни пособия, спомагащи за по-доброто възприемане на учебния материал. Учениците от 8 до 12 клас имат достъп до модерно оборудваните кабинети по програмата „i-клас”. Осигурена е и директна връзка към интернет чрез технологията ADSL за бърз широколентов достъп. Малките възпитаници от 5 до 8 клас също имат достъп до интернет, но в по-малък брой часове.


     СОУ „Нешо Бончев” предлага профилирани паралелки със засилено изучаване на английски език, немски език, биология и математика. За подробности прегледайте раздел Прием на ученици .


     Извънкласните дейности осмислят свободното време на учениците от нашето училище. Създадени са добре работещи клубове: „Клуб на родителя”, „Клуб здравно образование”, вестник „Щъркелово гнездо”,  радио  „Teen Time”. Повече подробности за тях могат да се видят в съответните раздели.


Всяка година от 21 до 31 март се провеждат Бончеви празници, които протичат с различни мероприятия.


Ако искате качествено образование за децата си, то нашето училище ви го предлага.